Buaian anak 1y2m

Ada tips dak nak ajar anak 1y 2m tak tidur buaian . Kalau takdak buaian dia taknak tidur. Helppp

1 Balas

Anak sy x pernah pakai buai. Dr lahir dah ajar tido atas tilam. Mungkin tips sy nk bg nie berkesan @ x berkesan sy pun x pasti. Tp sy biasa guna tips nie untuk situasi lain, mostly memang menjadi. Cuba awak buka part2 buaian tu dan terus simpan dalam kotak, dan sorok kotak tu. Jgn bg baby nampak yg awak sorok buai tu. Bgtau anak awak buai tu dah rosak dan awak dah buang buai tu. Ajak die tido atas tilam. Hari pertama maybe susah die nk tido dan akan ganggu waktu tido die dan juga waktu tido awak. Seminggu tu mgkn akan susah juga die nk adapt tido atas tilam biasa. Tp x apa teruskan bg die tido atas tilam. Bila waktu siang, padatkan die dgn aktiviti n nap 2- 3 kali yg sepatutnye. Bila mlm nk tido tu, try tidokan die seawal lepas maghrib. Lpas bg dinner, tukar baju pampers bersih, try tidokan die... Awak Cuba dulu beberapa minggu. Nnt awak akan nmpk die boleh adapt dgn rules baru. Key die, mmg kena byk bersabar dan bersabar.