Keputihan atau air ketumban?

Saya ni tak pasti lah bau air ketumban nya macam mana tapi celah peha saya ni tetiba rasa berair. Tp sikit ja, Risau jugak, td petang dah ikut tips google, monitor dngan panty liner. Then pastu jalan dn baring selama 30 min but takde keluar air pun sperti apa yg dmaksudkan. And baru ni jd lagi, tadi celah peha rasa berair. confuse jap, btw saya ada keputihan tp tak heavy. patut ke esok gi klinik?

8 Balas

mula2, try pakai pantiliner dulu... tgok ade leaking lg x... dia antara 2, sama ada leaking ketuban @ keputihan yg teruk.. mcm kes saya, air ketuban leaking pkl 7lebih pagi, sy yakin ketuban, sebab mmg colourless, xde bau, & menitik agak byk, walaupon sikit, lepas dilap... pg hospital, cek, mmg betul sedikit leaking... hari sebelum blik, kene tahan wad, bru dpt detect gbs + candida.., mumgkin ini punca leaking... tapi, kawan sy, sama kes jugak, leaking lebih byk dr saya, pantiliner sampai basah, bile pg hospital, doktor detect keputihan... bukan ketuban.. so, dia x kene tahan la.. so, better puan pegi ospital trus utk check, yg mana 1

terus pergi PAC untuk buat swab test dekat bawah tu yea..kes sy 36w dtg PAC untuk check pakar baby kecil dalam perut shj..tp doc scan air ketuban sikit..buat swab test ada kesan air ketuban..sy sendiri xperasan bila dia keluar sbb xde basah pun seluar dalam ..sy dh selamat bersalin dah semalam.. kes air ketuban bocor ..apa2 rujuk hospital terus ..

Ke hospital terus untuk scan tahap air ketuban, sy tak alert & ingatkan keputihan, last2 kena admit wad air ketuban terlampau kurang & esoknya emergency czer sbb fetal distress

sy sllu bgn pgi basah ja dkt bwa blm ada pglman lgi air ketuban leaking ni.tpi bila sa cek pkai jari ada keputihan cair? normal ka.. bsh dia tue mcm trkncing dlm sluar

Terus ke pac jumpa doktor check. Sebab even air ketuban pun mmg dia keluar sikit2. Tahu2 je air ketuban dh kurang & baby mungkin dlm bahaya

kalau risau terus ke pac hosp sis ..

Yes please