Ibu bekerja

Saya nak tnya pendapat ibu dalam ni.macam mana ibu mengandung boleh tahan untuk bekerja.sy 23 weeks tapi rasa sangat xselesa kat tempat kerja.sy bkerja duduk di pejabat.nak habiskan 8jam tu badan sy dah rasa mcm kne pkul😂 sakit pinggang , sakit punggung sakit belakang , sakit tengkuk , kaki lenguh..mngkin faktor sy badan besar juga kot😅balik kerja mesti badan rasa penat sgt sbb xbaring dalam masa 8jam tu sedangkan sy kerja duduk je di pejabat. Kadang smpai rasa nak resign , tp bila fkir nnti bnyk nk pkai duit memandangkn suami kerja x tetap , hnya kerja sndri ada job bru ada gji, klu xde job mmg xde gji.boleh kata gji sy untuk byar sgala komitmen. Tu nk tnya pendapat ibu kat sini , mcm mana kalian masa mengandung tapi bkerja.so berhenti kerja ke , ambik upl ke , atau sebaliknya?

2 Balas

Sy teruskan bekerja... Masa sy preggy mmg alahan Sgt teruk. Sy kerja di hospital (nurse) mmg on feet je beberapa jam. Hadap sahaja. Tgh attend patient rasa nk muntah pergi lah toilet muntah segala2 nye. Bila dah okay sambung balik keje. Mostly mmg keje berat. Terpaksa transfer patient kena buat juga. Tp ada team la bantu each other. Walaupun saya tahu kalau sy mkan mesti muntah, sy tetap makan juga untuk tenaga. Penat x yh ckp lah. Penat2 bdn pun lg lah. Bila mengenangkan setiap bulan dpt gaji tu seronok sgt2.. Setiap bulan dah list kn brg baby apa nk beli. Towards the end semua barang baby dah tersedia termasuk baby cot die, stroller die, drawer die.. Ye lah kita bekerja mmg mampu nk sediakan untuk baby semuanye. Sy fikir yg itu sahaja lah untuk sy keep moving on.

Sy pun bekerja sis.. kita kena kuat tu je. Klau ikutkan mmg rasa nak baring je lagi2 skrg cpt penat tp kita kena kuat. Klau layankan rasa sakit, penat memang akan mnjadi2. You can do it sis..