Kehamilan 37minggu

Assalamualaikum ibu² , Sy dah nk masuk 37week , Sy kerap sgt sakit perut , bby pun asyik mengeras je , Sy kerap jgk sakit pinggang ,kerap buang air besar . Tapi dlm pada masa yg sama Sy kuat angin , asyik kentut je ,tapi bila contraction dtg mmg sakit sgt mcm segugut & Sy jgk kuat keluar keputihan tapi dah cek , xde apa2 yg negatif . So kat sini ,Sy rasa mcm was² adakah Sy sakit contraction atau sakit sbb angin badan ?? was² plk Sy , kekadang nak je g hospital kalau perut mengeras tapi itulah mcm entah lahh .

6 Balas

sy 37w 2dy da bersalin.. sy sakit dr pkul 5 subuh rasa mcm nk berak.. mmg berak la.. pastu ok kjap.. xlama sakit lg rasa nk berak lg..tp xkluar apa pon.. dlm hati ckp aku mcm nk beranak da ni, jd cpt2 mandi dan p hospital terus..brg2 bby ngn sy mmg da siap packing awl2 tgl angkat je.. sampai hospital kul 7 lebih mcm tu, doktor cek bukaan da 7cm..alhamdulillah sy slmt bersalin dlm kul 8.30..

1y ago

ni anak ke3.. alhamdulillah d pemudahkan.. sy selalu amal kan surah yusuf n yunus..selain tu sy selalu buat senaman yg sesuai tuk ibu mgandung.. solat.. 1 lg teknik pernafasan yg btul masa contraction..

Sama macam saya. 37 weeks 5 days skrg ni. Bangun tidur kerap sakit perut. Tapi saya rasa mcm angin. Kerap jugak membuang and buang angin. Dah kerap keluar keputihan. Tapi perut mengeras takde tangkap pinggang lagi. Beberapa hari dah rasa mcm ni. Kalau keras tu, sekerasnya perut sampai tak selesa. Tapi takde sakit sgt.

1y ago

Laratnya sis bekerja lagi. Saya yang surirumah pun tak larat nak buat apa apa dah. Tak sabar rasa nak bersalin tapi takut pulak fikir sakit contraction walaupun nak masuk anak kedua 😅

perut mengeras tu sis,sakit dia luar biasa,sakit yg tak pernah kita rse..seolah2 cm ada menekan perut kita..peh dia punya sakit tak boleh bawa bincang,smpi nk jln tu x boleh..bila perut tu dtg mengeras..

1y ago

bila mengeras mmg ada satu masa tu sakit sgt² menekan ,sakit xboleh bgun , pinggang rasa mencengkam tapi lama² ok plk , haishh entah kenapa jadi mcm blur plk . lgpun Sy tetap bekerja walaupun tubuh xlarat sgt 😭 xsbar plk nk beranak awal smnggu sebelum due .huhu

saya pun selalu rasa perut mengeras. doktor kata tu braxton hicks ; contraction palsu. normal kot sebab untuk kita ready nak bersalin

better pergi je hospital bila perut mengeras sis, sbb misi prnh pesan kt sy kalu rasa perut mengeras cpt2 prgi hospital.. tkut apa2 je

1y ago

nak sgt pergi hospital tapi itulah mcm 50/50 .. mgkin sakit contraction palsu . entahlah sis , Sy jadi blur plk .. lgpun Sy ttap bkerja lagi walaupun xlarat sgt dah . xsbar nk beranak awal smingu sebelum due .huhu

samala macam saya. perut keras semalam. da bpr ari senang pulak buang air. masa ngandung kakak dia x bape igt mende ni normal ke tak

1y ago

haa sama lah Sy , yg ni anak kedua . yg sulung xde la mcm ni , lain anak lain pengalaman yea . huhu .