Beli barang baby

Hi saya nak tanya , week ke berapa @ berapa bulan ibu ibu beli barang baby ? Saya anak kedua tapi nak kena beli lain . Haha . Dulu anak pertama 37minggu baru beli . Dah beli terus bersalin . Yang kedua ni macam nak prepared awal .

14 Balas

Sy start bby 12w dh start beli cth crs sbb mahal kne prepare awai nnt kluar hosp senang,brg2 cm lampin bedung beli start 5bln skrg 8bln brg bby dh complete brg ibu je tgl sikit lg,bg sy better prepare awai myb dlm 5bln kandungan dh bole prepare sikit2,lg2 sy due bln 3,nk fikir brg skola ank2 n raya so skrg lega sgt smua dh setel fikir nk beli bju raya ank2 je

1y ago

Sma ngn sy juge due bulan 3 juge. Strt beli brg bby mse kndungn 7buln. Beli ckit2. Msuk 8buln dh complete beli brg. Dgn Abg ye pn dh beli ksut sekolah.. Bju sekolah msh elok lg. Nk smbut puasa & raya lg.. Bnyk duit nk pkaikn. Moga dipermudahkn urusan bersalin semua mommies.

sy stat beli mse 20w.. tu pn cari kt sopee.. survey yg murah2 utk brg sahaja.. mcm baju2 sy lbh prefer beli kt luar sbb nk rasa material kain baju tu mcm mana kn.. xnk beli online sbb tkut kain x best or panas..

1y ago

sama la.. sy pn cari baju brand fiffy 😊

pengalaman saya start beli 6 or 7 bln ke atas. at least dah lepas 1st trimester. sbb 1st trimester ni biasa la kan very fragile jadi bila dah lepas tu baru la ada mood nak hunting brg baby 🤣

boleh je awak nk prepare awal. sy both baby sedia awal. mcm 2nd baby ni sakit contraction dkt tmpt kije. nasib baik mmg brg2 nk bawak g hospital semua dlm keta dh. terus g hospital je awak

saya start beli sikit2 masa 5 bulan. ni first baby. target barang yg besar2 mcm carseat, baby cot dulu. dah nak dekat2 baru plan nak beli baju, toiletries etc.

saya beli sikit2. nak masuk 5 bulan beli sikit2. maklumla duit cukup2 je. jadi bulan ni beli lain, bulan depan beli lain sampai cukup.

1y ago

Sama la sy... Alhamdulillah sekarang dah complate, tunggu hari je..

Sy beli awal tapi sikit2... Alhamdulillah sekarang dah complate, just tunggu tanda nak bersalin je.. Semoga dipermudahkan utk kita semua

Sy beli sejak awal trimester. Beli sikti2. Skrg dh nk 29 week, dah tak larat nk jalan dah. Semput. Nasib baik bnyk barang dh settle.

pelik ni, biasa first mom tanya soalan ni🤣 org dh ada exp mesti tahu bila nk kena beli smua

1y ago

dia nak menyembang. nama pun forum tak pelik la bagi saya 😊

Prepare awal lg baguih..sy pn tk beli lagi..tggu 8 bulan bru beli😂