Berapa bulan beli barang baby

hi berapa bulan ye boleh beli barang baby ? skrg 4 bulan tapi takut lagi nak beli mcm awal sgt

10 Balas

Bg Sy Kalau boleh by week30 dah setel membeli, tinggal nak packing2 buh dlm keta. Sy start beli time 5-6bulan jgk kot, tu pun sbb kawan husband dah bg sikit2. Just topup je mana xcukup atau yg mmg teringin. Awal2 bg Sy beli pakaian, bedung, kain utk baby dulu la kot, mudah nnti nak basuh and packing. Then beli mcm snuggler, botol susu baby basic2 yg mmg keperluan. Atau Kalau rasa awal sgt, beli dulu tempat nk jemur kain baju baby ke (yg ni Kalau takda tempat lg la utk baby). Mcm sy dah nak basuh baju, tercari2 plk benda ni, sbb mmg ruang cukup2 nak hanger baju je. Mcm breastpump, car seat, stroller, katil baby ke, sy hold dulu. Bg Sy yg ni mcm kehendak je. Yg ni paling tak pun time pantang okay lg nk beli. Pantang pun takde lg nk bawak baby keluar jalan2 kan, so boleh la hold dulu. Nnti tambah sikit2.

2y ago

oh mcm tu yee thanks ya 😍

Saya dah masuk bulan ke 5, blm beli lg. Duk sibuk beli brg saya dulu 🤭; materniy panties, pants, baju, bra extender, kasut yg sesuai, susu nk maintain hb & gdm on diet controlled. kandungan 6 bln, baru nk beli brg baby sikit2. 🥰

6bulan dah cantik pergi shopping barang baby..x terlalu awal, x terlalu lambat.. lgipun Masih larat nak berjalan.. .masuk 7bulan kaki cepat penat.. pnggang dah Mula sakit.. huhuhhuuu

Boleh jugak klau mommy nk beli dr skrg ☺️ tp beli yg basic dlu mcm barut, bedung, selimut, tilam baby, breast pump, stroller atau baby carrier

Beli sikit2 dulu pun boleh. So senang boleh basuh awal2, takut dah hujung2 tak larat nak kemas itu ini kan

Boleh dh beli tu. Sy skrg tgh 24w pun tak larat dh nak carik brg baby.

mcm sy 7 bulan . lepas dpt tahu jantina baby tp beli unisex 😂

Beli dari sekarang pun boleh sedikit demi sedikit

Boleh je nk beli skrg. Beli sikit2.

Sy 7 bulan bru sibuk mncari brg bby