Beli barang baby ?

Nak tanya masa berapa bulan baby dlm perut baru ibu-ibu beli barang baby? Dan apa yang perlu dibeli dulu? ☺?

20 Balas

Sy kerap beli dari awal2 kehamilan tapi dlm jumlah sikit. Dr 3 months, survey di online dan walk in kedai2 baby. Study sikit2 psal keperluan baby. N kemudian baru decide beli yg mana rasa plg sesuai, berbaloi dan ikut keperluan kita ☺️

Saya masa 5 bulan dah start beli sikit2 walaupun tak tahu gender. Saya beli warna putih je. Masuk 7 bulan dah letih nak membeli. Kumpul sikit-sikit, tak terasa sangat duit berbelanja tu 😁

Sy start beli 6bln. Bli utk preparation beranak dgn brg newborn(0-3months) dulu. Xperlu byk. Ckup serba skit terutama baju sbb baby cepat membesar.

Sy start beli time 6m. Mula2 sy beli brg2 yg mahal dulu, cth carseat, babycot, tilam. Next month nye baru beli baju2 dan keperluan lain

Saya 4bulan baru beli barang baby hehe. Tapi tu pun beli stokin je dulu. Skrg nak masuk 6 bulan, dah beli baju & buai😂 (mak saya excited)

nampak posting ni baru teringt sy belum beli apa2 lg. dah masuk 7bulan. 😅😅 mula cari la minggu depan. 😂😂

4y ago

baik beli skrg.. nnt x larat.. saya 6 bulan pyn dah x larat nak ke hulu ke hilir beli brg.. tp kalau anak dah ramai xpe la jgk.. ni saya baru 1st baby, 6 bulan baru start cari brg.. bengkak kaki duk jalan2 😂😂😂

Sy start 5 bulan lebih dh start beli brg sikit2. Sbb risau nnti x larat nk beli sekaligus.

6bulan terus beli sikit2 🥰 risau beli last minute xlarat and terlupa macam2

Tw ja pregnant dh beli dh lengkap....tpi baju yg ngam utk bby boy dgn bby girl

saye start 6bln beli sikit2 so bila dah sampai due date dah lengkap dah