Belian barang baby

Salam nak tanya, pregnant berapa bulan dah boleh kita start beli barang baby & nak beli apa dulu ya ? 😅

7 Balas

Saya start 18 week beli barang baby sikit2( macam bnyak jgk sbb excited🤣) mostly beli baby clothing dulu macam bendung, baju,barut and so on(beli unisex dulu.dah tahu gender baru beli ikut gender). Next month nk beli barang pantang pulak. Settle yg tu baru beli botol susu,pam susu,toiletries. Masuk 7,8 bln baru beli baby carrier and baby bath.( ni saya punya plan lah.huhu. Saya baru settle baby clothing)

Saya kalau sblm ni, 7months dh settle sbb baby ni kdg2 7m pun dia nk kluar . Atleast dh settle benda basic . Tp Alhamdulillah baby sy dulu dkt2 due baru kluar . Yg 2nd ni sy prgnt 7m baru start nk beli sikit, xbyk nk beli sbb masih ada baju anak 1st

Saya start 6 bulan lebih dah start beli sikit sikit dh,beli baju unisex dan alat toiletries dan minyak telon dulu..setel sikit sikit,mcm kain bedung apa tu beli 4-5 helai ja dulu,dh setel baru beli brg kita untuk bersalin dan berpantang..

Saya beli start 20 weeks sebab dah tahu gender. Saya beli basic necessities untuk baby dulu. Hujung2 baru beli barang saya. Itu pun tak banyak. Maternity pad, breastpad, nursing bra.

5mo ago

hi sis. boleh share tak maternity pads tu sis ambil yang mana? brand apa ye?

kalau start lambat semua kena beli serentak. kalau beli awal boleh beli2 yg takde expired date dulu, beli sikit2 smpai masa dah lengkap

Sy masa 5m da start beli brg tuk bpantang.. t da masuk 7m baru beli brg2 baby..

7bulan sis