Nak scan perut untuk buka buku pink

Hi , saya nak tanya sy dah 5w pregnant , Nak buka buku pink kena 8w nurse tu kata . So kita kena p klinik swasta dlu ke utk scan perut bila dh 8w?

7 Balas

Tahniah. Jika puan rasa puan berisiko, better ke klinik swasta untuk pengesahan awal kehamilan. Mcm saya, ada spotting dan umur saya pun 40-an (advanced age maternity) so upt positif terus sy ke klinik swasta untuk pengesahan awal kehamilan. Doc swasta sahkan saya hamil 4w advise sy buka buku pink cpt sebab sy berisiko; advanced age maternity (bagus jika dipantau lebih awal). Esoknya call KK, KK pun terima sy buka buku pink awal.

2y ago

Hahaha... tak perasan langsung pos lama. Apapun tahniah ye! 💐💐💐