Buka buku pink

Nak tanya.. sy hamil baru 7mnggu 2hari.. bila kena pegi KK utk buka buku pink ? Masa scan 6mnggu ada nmpk bayang janin

4 Balas

boleh call kk untuk set appointment. kalau mcm saya kk dkt je dgn rumah so saya pergi tanya. time tu 8w and dah ada result scan yg ada nampak jantung baby (ada heartbeat). tapi nurse suruh datang semula time 9w. maybe sebab ramai patient time tu

Awak call dulu KK buat appointment. Ikut tempat jugak, mcm sy appointment KK bagi 2 minggu dari tarikh sy call. Masa tu nanti baby dah masuk 10w. Masa week 8 dah boleh scan di klinik, baby nampak jelas dalam kantung dan nampak heartbeat.

Bila dh dpt tgk degup jntung janin dekat ultrasound.

Bawah 10w boleh dah bukak buku pink.