Cara naikkan HB sebelum jumpa dic & buka buku pink

Apa cara2 supaya HB cantik bila buka buku nanti ye? Baru 5w, nak check Klinik swasta 8w+ & buka buku 10w… so nak naikkan HB siap2

2 Balas

dia mcmni. awal2 ni awk xkn ada mslh hb kecuali jika awk thalassemia carrier atau ada masalah thyroid. secara umum, bila kndungan makin mmbsr, kndungan share darah dgn ibu, thats why dia akn drop sikit2..so nak mantain is jgn skip ubat dan jaga pemakanan..nk mkn supplement is up to you but make sure dptkn nasihat dktr sblm consume.

saya tukar iberet bila saya tau saya mengandung. sampai saya dah beranak. pemakanan yg sihatt penting untuk memastikan hB diparas sepatutnya. cuba search kat google ^_^