Baby Kurang Bergerak

Saya nak tanya, sekarang saya dah 23 minggu. Tapi sy rasa baby saya kurang bergerak. Detak jantung tu saya rasa lah. Macam sebelum ni, kandungan sy 18 minggu, baby sy aktif mcm kick2 perut sy. Tp bila dah 23 minggu ni, sy rasa dia kurang aktif. Normal ke?

2 Balas

Kalau bagi sy normal sbb baby masih kecik lagi and ruang masih luas. Ada masa dia tido seharian. Nanti dah nk 28w baru dia betul2 aktif. Tapi kalau tak yakin, boleh scan.

Sye akan minum manis or mkn coklat sikit..slalu dye akan semngat gerak gerak lepas sye sye buat mcmtu 😅

4y ago

Sama. Kalau minum milo macam berzumba baby kat dalam😅