janin kurang aktif

assalamualaikum mom... sy nk tanya nk buat mcm mna bgi baby aktif yee... sbb hri ni kurang sgt dia aktif... sy x rasa gerakkan dia.. tpi bila tgk kt perut kita,kita nmpk yg dia bergerak... tpi x kuat... mcm mna nak atasinya??? sy dh naik risau ni.. tpi hubby kata mungkin dia penat... sbb tu dia byk tido... skrg kandungan sy dh 38w 2day

3 Balas

maybe lapisan perut awak tebal. sbb tu awak x rasa.. bila awak nmpk dia gerak kn, cepat2 letak tangan dkt perut. sometime bukan x aktif, cuma tendangan yg lemah.. space dia dlm perut mempengaruhi movement dia.. klau risau, better pergi cek..

Seeloknya pg jumpa doktor kalau baby tak aktif & tendangan tak cukup dlm msa 24jam.

kalau risau cek je