baby 23 weeks

sy pregnant dah 23 weeks n alhamdulilah start masuk 21 weeks dah rasa baby punya pergerakan.. harini rasa kurang lah pergerakan dia sbb biasa start pukul 10 pagi dah aktif bergerak..sy tau kecik lagi tp risau juga 😢

3 Balas

saya 22w pon mcmtu 2 hari lps. 2 hari saya tk rasa dia tndang risau trus pegi scan elok je dia nendang. dktor ajar makan coklat manis2 n air manis kalau nak kejut dia. saya biasa start pagi2 nak subuh baby aktif tp skrg xmnntu dh ikot suka hati dia nak nendang bila 😅

2mo ago

itu la kdg risau pulak lagi2 first mom

sy baby direct kick tapi time takmenentu. ada hari time subuh ada hari pukul 11pagi. bila malam kadang takda kick kadang kick kuat. sy tanya nurse dia cakap mmg normal. nanti 30w lagi kerap dia begerak sebab ruang makin sempit.

2mo ago

itu la risau kdg sbb sy first mom itu yg tertunggu2 baby kick walaupun tau dia kecik lagi

Jika risau buat pemeriksaan dgn doktor. Ikutkan KK, kira gerakan janin pada minggu ke 28.

2mo ago

tq sis. alhamdulilah ptg baru dia aktif 😇