Result Gula Dalam Darah Tinggi

Saya nak tanya pendapat mummies dlm group ni. Saya berumur 36 tahun, baru pregnant 3 bulan, anak ke3. Tadi pegi kk utk minum air gula. Baru sekejap td misi kk call bagitau yg result gula dlm darah sy tinggi . So esok kne datang amik darah. Ade sesape yg ade pengalaman mcm ni tak? Risau nyeee.. Boleh share tak. Tq

3 Balas

tak perlu risau.. follow je arahan doctor, mula2 selalunya kena buat diet control. klau dgn diet pun gula still tinggi baru doctor start cucuk insulin. tapi prosedur setiap klinik kdang tak sama.. ada yg kena ambik metformin dulu, ada ambik insulin dulu,ada yg kena ambik dua2... biasa la bila pregnant hormon tak sama..

4y ago

Tq bg pendapat 😊 skrg doc dh on metformin & sy pn kne control diet jgk.

Sy mlm sblum puasa sempt mnum air rebusan bendi alhamdulillah bcaan gula sy ok sblum mnum 3.6 leps mnum air gula 4.6 xde sangkut sb nie kli ke dua sy mnum.. cba lah ptua insyaa allah.. doa yg baik2.. ok

4y ago

Inshaallah.. Tq share pendapat ye sis

Ohh. Ada history diabetic ke? Klu xde mungkin pembawakan dan faktor umur semasa mengandung. Klu x serius. Dr biasa akan suruh diet je. cek BSP 1 hari 4x..

4y ago

Sblm ni 2 anak xde diabetic, mngandung yg ke3 ni sangkut gdm plk. Skrg doc dh on metformin + sy kne kontrol diet.