bacaan gula dalam darah tinggi

24/7/19 sy minum air gula dan hari nie nurse kk call bgtau result bacaan gula dlm darah agak tinggi...mohon pencerahan momies2 dekat sini apa perlu sy lakukan utk turunkan bacaan gula..

5 Balas

Amalkan pemakanan sihat sis. Banyakkan minum air msk. Kalau keluar jln2 bwk air msk spare. Ini yg sy buat. Alhamdulillah bsp cun je. Tapi sekali sangkut air gula, smp ke beranak la bsp nya 😂

Ada yg ckp makan epal hijau sebiji sekali... Insyallah turun.... Saya lepas minum air gula aritu pon naik smpai 8.5. Skrg kena buat bsp alhamdulillah kadar gula tk smpai 5 pon....

3y ago

sya dah stop buat bsp sis, buat bsp 5kali ajaa .. bacaan normal dc trus stop ..

Jaga pemakanan je sis. Kurangkan gula lepas ni. Amalkan diet yg sihat & banyakkan minum air kosong ☺

maaf nak tanya, selalu result bacaan gula dapat dalam masa berapa hari ya ?

4y ago

saya minum air gula selasa minggu lepas 2hb tapi sampai sekarang masih belum dapat call. harap harap lah tak sangkut. risau sebab sebelum minum air gula tu ada pergi bercuti, sakan makan minum tak hingat 😅

kena control diet