Result Air Gula

Hi. Saya nak tanya. Hari ni saya first time minum air gula di KK utk 16 weeks. Alhamdulillah after 2 jam minum, x muntah smpai skrg. Check darah n air kencing pun gula semua okay. So klau semua okay n x muntah masa minum air gula, ade possibility tak untuk result air gula saya akan sangkut nnt? Sekadar nak tahu. Tq. :)

2 Balas

Hi. Possibly, yes.. Pengalaman saya, bukan nak menakutkan ke apa ya. Saya okay jeee semua. Minum air gula pun okay. Tiberrrrr, sangkut juga gdm. Bacaan just right pulak tu. Tak tinggi sangat. Frust betul kalau ingat balik. Saya gdm on diet control sampai bersalin. Bersyukur sangat lepas pregnant takde kencing manis. Doa yang baik baik, Insya-Allah takde apa.

2y ago

nurse dkt kk sy pegi kata first time bsp kne buat kt klinik.. then kali ke2 kalo nk buat sendiri kt rumah, pg tu kne buat kt klinik dlu n bwk glucometer kte skali sbb nurse nk dkt bacaan same x.. kalo beza byk dia akan suruh calibrate glucometer kte tu

Possibly. Klu nk tahu sangkut ke tak misi akn call kita within 3-7 days. If tak means normal reading.