Baby kurang gerak 37week

Saya nak tanya normal ke baby kurang gerak dan kalau saya kacau dia je akan gerak contoh saya usap2 perut , baring tapi gerakkan perlahan tak macam selalu . Saya risau laa

6 Balas

Normally baby akan kurang gerak disebabkan baby dah besar & pergerakannya terhad disebabkan ruang dlm rahim makin sempit. Just pantau jer keadaan baby dlm rahim. Baby bergerak like menggeliat or something, tu pun 1 gerakan jugak. Kalau rasa takut or was², boleh jer direct to hospital untuk tau keadaan baby ☺️