37week 5day

Dah nak masuk 38 week mmg normal ke baby kurang gerak? Tapi semalam ok je tiba tiba harini pulak kurang gerak. Dah makan manis2 , baring sambil usap2 perut pun lama jugak nak tunggu gerak. Tapi ada gerak jugakla walaupun slow, cuma susah nk pujuk suruh gerak tu. Buat masa sekarang belum cukup 10 kali gerak, ingat kalau dh pukul 9 malam tak cukup 10 kali gerak nk pergi hospital terus. Ke patut pergi sekarang?#firstbaby #pleasehelp

2 Balas

sepatutnya kalau kurang gerak dari waktu yg biasa complete 10x gerakan dah kena pergi hospital sis.. contoh, kalau hari biasa pukul 5-6 dah complete 10x gerakan, tapi harini dah pukul 6 tapi tak sampai lagi 10x, dah kena pergi hospital.. lagipun dah 38w kan, mmg kena bertindak

Minum sjuk dah? Kalaubsy dh pergi sekarang. Kalau kurnag dr 5