Gerakkan baby

Hi mommies, nak tanya .. ada tak yg berpengalaman.. baby cukup kiraan 10x tapi baby kurang aktif slow je gerak tak kuat tendang n pusing macam selalu,tu pun gerak skjap je lepas tu bhenti gerak .. time gosok perut pun sama ..skjap je rasa gerakkan bby.. Normal ke ? Perlu pegi hospital ke .. Besok sy masuk 36minggu #anakfirst #36weeks #ingintahu

2 Balas

Kalau baby cukup kiraan . InsyaaAllah takda masalah . Sis pun dah hampir tempoh matang baby untuk bersalin . Perut sis dah padat baby pun agak terbatas dlm pergerakkan dia . Takboleh nak gerak mcm awal pregnant masa perut sis masih ada ruang . Don’t worry .

2y ago

thanks you sis ..

saya pun smalam bby kurang gerak. saya cuba minum air kelapa kosong. lpastu makan coklat. tak gerak jugal sy buat bandung sejuk. lepastu aktif sangat. sy pun dah 35weks

2y ago

i kejutkan dia ..goncang sikit perut .. dia gerak ..gosok x nak gerak ..