Check Up Baby

Saya nak tanya kt mummy semua, kalau kite check up kt KK dia ada scan tak? 1st timer being a mummy here. Proses mcm blur sikit. Sbb kk suruh pergi clinic biasa scan dulu baru dtg kk buat appointment

2 Balas

Satu je la, kk susah sikit kot bab nk scan ni. Sy last time checkup, dia cek tekan2 ukur perut, guna Doppler dgr heartbeat tu je. Tak scan pun. Time buka buku pun takde scan apa pun. Sy ada dgr jgk, kk kalau boleh nak mommy pegi scan dulu, confirm heartbeat. Baru mai buka buku. Xtau la betul ke tak. Tapi Sy dh pegi scan kat swasta dulu, excited first time mommy jgk 😆 plus pernah miscarriage before, Alhamdulillah kali ni dah pass masuk second trimester dah. Hopefully kali ni semua akan going well smpai delivery.

Eloknya confirmkan pregnancy kt klinik swasta dulu, byk jgk dgr kk mmg jrg scan. Ramai yg check up kt kk mmg pilih scan kt klinik swasta lepas tu.