Check up di KK

Salam mommy, saya nak tnya masa first check up lepas dh buat appointment dgn kk tu biasa nurse akan buat apa je ? Ada buat scan jgk tk mcm tvs ke tas ? Sebab saya kalau betul first time scan masa awal 2w tk nmpk kantong and bila dh 8w ni terus kk kata bukak buku and khamis ni first check up. So nak tnya , nnti kk buat scan tk ? #SeriusTanya #newmom

2 Balas

Dpends pada kk. Kalau xramai buat scan. Lgpun 2minggu tu awal sgt nk scan. Then tiap kali checkup kena check air kencing n amik darah.

1mo ago

Haahh time 2w tu scan swasta sebab detect pregnant masa dalam dpo . Tu nak tnya kk ada buat ke scan jgk sebab mmc lepas first scan tu tkde buat lgi dh . Terus set appointment dgn kk and dia bgi date.

Buat, untuk dating scan