Check up swasta & KK

Hallu mommies! Nak tanya, ada tak mommy yg memang decide nak bersalin dekat swasta tapi still follow up check up dgn KK? Macam mana mommy atur appointment ya? Sebab ada appt scan dekat kk, ada appt scan dekat swasta. Kalau kerap2 scan pun tak elok utk baby kan? Boleh share pengalaman tak? #bantusharing #firsttimemom

3 Balas

Hi, pengalaman saya tutup buku dengan KK masa 28 weeks. Proceed dengan hospital swasta. Saya tak mampu nak commit dua appointment. Jadi penat bila dah sarat. Terpulang awak nak teruskan dua2 atau tutup buku dengan KK. Pembetulan: Scan tidak memberi apa apa kesan kepada baby. Tiada istilah tak elok untuk baby.

klu saya dulu klinik semua swasta tpi beranak d hsptl gov okey jak..sepa la yg ckp scan sll xbgs utk baby..scan tu bukan xray..saya scan bln2 smpi beranak ok jak..lg bgs scan supaya kita nmpk ank pnya perkembangan

sepa ckp kerap scan xelok utk baby??scan itu bukannya xray pun..saya dulu ank pertama bulan2 scan smpi beranak..lg bgs klu scan kita tau apa perkembangan ank dlm perut