Kidney(buah pinggang)

Hi saya nak tanya dekat sini ada tak mommies yang ada pengalaman baby 25weeks bila detail scan doc bgtau buah pinggang baby boy sebelah macam bengkak 🥲

8 Balas

anak awak sama dengan ank saya. dlm kandungan trimester 3 last details scan dpt detect buah pinggang kiri dan kanan bengkak. kne bgthu kk . da bersalin nnti bru pakar kanak2 takeover case ni. jgn senyap ye.. kne bagthu.. nnti kne buat follow up dan ultrasound cm kite buat tu doctor akn check.. xde ubat pon utk sembuh.. ank sy Dari lahir slow2 recovery dari kiri kanan bengkak now kanan ahlamdulillah sembuh. now tinggal kiri makin mengcil. mkanan kne jage. jgn bagi maknan segere manisan.. ank sy da 1 tahun 6 bulan chocolate pon x knl. vitegn pon xknel.. sy mmg jge pemaknanan die.. mummy jgn risau.. ia kan baik sendiri. take time.. ank sy perkembgan graf semua atas pagar... berat cantik tinggi cantik... berat skrg 10.90kg..

saya detail scan masa 21w Dr suspect kidney bengkak and suruh refer pakar. Dr tu ckp ni common case biasanya baby makin besar makin susut bengkaknya. sebab baby masih dalam fasa membesar kan. first time refer, yes kidney bengkak dalam 1.3cm gitu. normal below 1cm. pakar suruh buat nipt test ujian darah untuk detect down syndrome sebab bengkak tu mcm soft marker ds. tapi saya tak buat sebab takde duit. mahal ye. next appointment, scan lagi alhamdulillah bengkak dah susut. InshaaAllah saya doa setiap masa anak saya normal je lahir nanti. esok dah 39w dah🥰semoga semuanya baik2 sahaja. aamiinn.

Anak saya boy jgak. after bersalin dr detect mcm ni jgak. katanya biasa untk baby boy. Masih nk membesar, Tp dr refer balik scan bila anak besar skit. Dah normal balik . smoga baik2 shja

Saya ada dulu, kalau baby boy mmg biasa. Jangan risau sis, under construction lagi tu belum siap. Nanti dah lepas bersalin pergi buat scan check lagi sekali. Insha Allah takde pape

1mo ago

Yaka 🥹 InshaAllah Aamin , Terima kasih 💕

Saya baby girl doc detect buah pinggang bengkak waktu detail scan 21weeks, sampai skrg dah masuk 28week saiz bengkak tu sama saja, doc cuma pantau saja.

baby sy pun buah pinggang bngkak🥺 hrini 39w , esk doc sruh serah diri dkt ward utk elak bnde tu mkin teruk , doakan sy yaa

1mo ago

moga Allah permudahkan segalamye mommy..

Semoga dipermudahkan urusan. Semoga baby sihat sentiasa.

mg smuanya baik2 shj dan dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin

1mo ago

InshaAllah Aamin 🥰