hai mommy

saya nak tanya dan minx pndpt..sya dh pantang skrg hari ke 48 dah..tpi lepas saya hbis pntang 44 hari suami sya asyik nk bersma je..sya nk tolak serba salah sbb msa sya preggy start 3 bulan sya langsng xde nafsu tpi ada lah jgk bgi tpi trpksa sbb kesian tngk suami dh lama xdpt..jdi hbis je pantang suami dh xblh nk control lgi dh..sya tkut dlaman sya jdi pape..ada msalah ke klau slalu bersma lpas 44 hari ni..ni dh 2 hari bersma..tlng sya ya bgi pndpt dn nasihat..trima kasih?

2 Balas

kalau bdn sis rs ok..means xde pape kut... pape depend pd kondisi sis mcmna.. sbb sis lg tahu bdn sis sakit d bhgian mana2 atau sebaliknya.. macam sy dlu 100hri sy berpantang nk2 sy czer... kalau ikut org tua2 dlu suh btl2 pantang smpai 100hri jgn brsm sbb nk pastikan dlaman kita esp part peranakan dan lain2 dh rekaber spnuhnya n ok...

Boleh bila badan dah sedia sepenuhnya