Assalamualaikum ibu²

Sya dh hbis pntang..bby pn dh 2 bulan stngah Sya baru brni nk brsama suami..tpi bila dah brsama tu faraj sya rsa skit sngat..knapa ya? Sya lpas brsalin ni biarpun dh buat foreplay..faraj kring juga..klau ltak pelincir pun..ttp jga rasa sakit.. Klau ada ibu² yng brpngalam..share² ya

9 Balas

sy tiap kali bersalin memang pantang bersama suami sampai 100hri dan lebih. sbb xberani nk buat awl² takut terbuka kesan jahitan dan rasa ngilu je.

sy 2 bulan dah bersama . takde rasa sakit tp mmg kering skit . sy stop perancang bru okay tak kering . sy stop sbb susu jd drop . jd sy rancang sndri je..

6mo ago

awak ambik perancang apa?

Sy pon mcm tu sis. Mkn masa nak pulih sepenuhnya. Mmg kena slow & steady je. Sy pantang dgn husband sy 4bulan tau 😄

6mo ago

Kan. Nak2 anak 1st kena gunting. Mmg lmbt sikit nak pulih sepenuhnya. Sy sndri ckp dgn husband sy still ada rasa pedih2 even dah habis pantang 100 hari. Alhamdulillah mujur husband faham 😊

untung nya DPT pantang suami 2 bulan..Sy xdpt pntng MCM tu😔 ..Kering darah nifas terus suami nak ..Hmmm..

6mo ago

boleh ja sis yg pnting slow²... cuma klau sis rsa sakit bhgian faraj tu bgtau hsbnd sis.. sya dlu 50 hri pntang , trus bsama, alhamdulillah xda rsa sakit bhgian faraj..

Buat slow2 Layan je … duduk atas kurang sikit rsa sakit brbding hubby yg hayun

hormon. ambil masa utk kembali pd asal.

cuba after 100days sis.

waalaikumsalam

kene slow2