pantang 44 hri

sya first time mom, sya mau pantang 44 hri tpi sya mau tnya dh boleh trus krja kh slepas pantang? sya cadang nk cri krja bru sbb sya nk cri income lbih. sya brminat dgn krja kilang sbb dulu sya prnh krja di kilang Taiyo Yuden di Srwk slama 2 thun. sya hbis pantang bulan 1 ni tpi nk cri krja dlam msa tu jgak, boleh kh? #pantang44hari #firstmom

5 Balas

lebih baik sis bersabar dulu. sebab pengalaman sy.. sy berpantang 3 bln pun bdn masih rasa xsihat sepenuhnya. apa lagi sis nak kerja kilang. kerja kilang ni kerja berat.. bagi sy.. lebih baik sihatkan badan sepenuhnya dulu baru kerja daripada paksa diri kerja sedangkan bdn belum sihat.. sebab dlm jangka masa yg panjang klau badan sakit.. kita sendiri yg susah nak cari rezeki.

Kalau u rasa dah fit untuk bekerja dan luka bersalin dah sembuh takda masalah, mommy. Tapi make sure dah betul² sihat ya. Moga dipermudah urusan

Hi, kalau awak nak join kami di Prudential Takaful as part timer, let me know ya, saya dija 0176479006

saya biasanya bkje sslepas 60 hari sis..tpi xberani nk kje berat, saya cri kje bhgian admin je..

pastikan betul2 dah sihat taw