kandungan 5minggu

saya nak bertanya...kalau kandungan dalam 5 minngu scan dah nampak atau belum lagi... saya risau sbb saya scan belum nampak lagi...maaf saya belum berpgalaman

43 Balas

Scan di mana? Better scan di klinik swasta.. Scan 4D.. Jelas... Tapi bayaran sedikit mahal laa tapi puas hati sebab kita dapat tahu benda yg jelas.. Sy pegi scan di hospital awam aritu just nampak kantung je, dah minggu ke 6.. Rasa bimbang dan dari nasihat kawan2, sy pegi scan 4D di klinik swasta.. Alhamdulillah nampak janin dan dapat dengar dengupan jantung baby.. Alat scan pun mainkan peranan.. Perbezaan alat scan lama dan yang baru..

5y ago

Depends klinik jugak.. Macam sy ni kena charge rm 80 ke atas.. Tapi result puas hati sebab jelas..

Dr imelda balchin pakar o&g x syorkan scan awal. Kalau scan awal mcm sis ni la bila xnmpk baby mula risau stress. Pg scan bila usia kandungan 11weeks dan ke atas. Time tu plg sesuai sekali. Everything about baby dh boleh nampak. Rajin follow dr imelda. Byk ilmu dia share tntg ibu hamil kt fb dia.

5y ago

luar rahim biasanya detect melalui kesakitan yg amat sgt n berlaku pendarahan sepanjang kehamilan

Sy scan 5minggu nampak kantung je. 6minggu scan masa buat buku nmpak baby bulat je tpi xberapa jelas. Dokter soh dtg masa 10weeks nnti nk scan blik utk set due date and cek heart beat baby. Hopefully semua baik2 sahaja.. Sy pon first time. Sy faham excited too much ni 😂😂

5y ago

amin2 tq sis

Saya pergi scan ptg tadi . 4 weeks.. mmg x nampak apa la..haha..tp nk jgk tgk keadaan sbb sy ada endometriosis (*well takut gk upt +ve sbb molar pregnancy ke apa)..huhu.. doc suh test lg upt slepas 2 minggu..n kalau nk scan dtg lg masa week 7.

Sy pown 5 weeks gak.. Dr x galakkan uat scan lg.. Better kalo nk scan 8 weeks ke atas.. Time tu da leh nmpk kantung & baby.. Bln depan baru g klinik lg tok uat scan.. 😁😁

awal sangat. saya pon scan 6 week. nampak kantung jaa. tu pon jenuh doc cari 😅. masuk 8 weeks baru nampak heartbeat. tu normal sis. 5 minggu benih baru lagii

6weeks 5days nampak heartbeat 😊 Sya buat 2x scan. Yg prtama scan dluar perut dan yg kedua sya scan dri transvaginal scan. Yg ni smua ada d tmpt pakar shja..

Awal lagi .. Better g scan 8week ke atas .. Kalau scan masa 5week kdg tak nampak apa2 .. Sabar dulu .. Jaga kndungan tu baik2 .. Tggu sampai 8week trus scan .

sy scan 5w nmpk kantung , kecik sgt² , repeat masa 6w . nampak da kantung beso tp baby xde lg . skrg da 9w baru scan harini , baru nampak baby & heartbeat .

5y ago

t.kasih sis

5minggu mmg masih sgt kecil sis....sebolehnya cuba lahh first scan wktu usia kandungan 8minggu-10minggu...time nii dh nmpk kantung n bby kecil