Gugur bila kena pantang?

Saya miss miscarriage 8 minggu tapi kantung tak keluar lagi.. Dr bagi masa 2 mnggu untk trun sndiri kalau tak kena dnc.. soalan saya bila nak start berpantang ya? Lepas kantung dah jatuh atau kena start sekarang?

3 Balas

bila kntung dh turun / lepas dnc. tapi xde istilah pantang pun utk gugur awl trimester ni. just avoid junk food air manis saja.

Takyah pantang gugur awal trimester. Dr biasanya akan advise mkn mknan berkhasia and avoid sex 3-4months macamtu utk pulihkan rahim

12mo ago

terima kasih. sy mmg good 👍 punya org pun. anda busuk hati? bukan masalah sy🥱🫡

Bila kantung da kuar atau dnc sis pantang dr segi mknan at least 2mggu kalau blh urut badan skali segar badan