miscarriage/gugur 8w berpantang

Hi mommy... nak tanya... baru jumpa dokter pg td sbb bleeding... n dokter ckp gugur.. tp kantung belum jatuh...lg 2 mgu dtg balik... Perlu berpantang ke tak? Mcm mana cara nk berpantang ye? Mcm pantang bersalin ke? Tq..

1 Balas

Pntang makan sama mcm org bersalin. Nk tgku ke x tu terpulang. Kalo betoi2 nk bg Rahim sihat biar rahim kosong 6 bulan sbb kdg kalo lekat blk sbulan 2 lps ggur tkot rahim lemah n xkuat then ggur lagi. Tp kalo da kta lekat tu jga leklok. Refer doc cpt tuk cek up awalan