Gastrik menyerang ketika 8week pregnant

Saya mengandung 8week. Dan gastrik rasa pedih sangat ulu hati. Makan je mesti muntah balik. Adakah ini akan membahayakan kandungan? Sampai tk tahu nak buat apa. Nak makan ubat tak berani pulak. Boleh share pengalaman sis semua?

2 Balas

Sis boleh consult doktor swasta atau appointment dlm terdekat boleh minta ubat dekat doktor kk . Apa2 rujuk mereka , lain orang lain badan reflex certain ubat ni . Macam saya gaviscon takboleh makan makin sakit tupun sebab org syorkan tanpa saya pi consult doktor . Pi swasta tengah malam sebab sakit sangat dah tu paling dekat , doktor suruh makan dekat situ jugak kalau tak okay dia standby nak call ambulance . Nasib okay lepas makan .