Gastrik /pedih ulu hati

Hi mommies2, sape yg ada pengalaman tgh pregnant kene pedih ulu hati @ gastrik.. Ape ubat yer.. G klinik doc x berani bg ubat ape2 sbb pregnant..

5 Balas

Sy kerap macam tu. Selalu rasa mencucuk dan sesak nafas. Elakkan makan makanan yg buat badan sis berangin, makan waktu tetap. Dan kerap snacking kalau sis takde masalah muntah-muntah.

5y ago

Bisa betul time memcucuk tu dtg.. Ok terima kasih atas info..

Baru siang tadi g checkup kat kk, minta advise Dr juga utk gastrik sbb selalu kena. Dr bagi ubat tablet Ranitidine 150mg & syrup MMT. Sesuai utk ibu mengandung. Blh cuba ye

5y ago

Terima kasih sis.. 👍☺️

Sy dah tanya doktor kata boleh makan gaviscon sachet tu. tp masa mkn gaviscon ni awk jarak kan dgn waktu makan ubat klinik n makanan lain.

5y ago

Okk terima kasih.. 👍😊

Sy pun ada masalah ni..sy gi klinik swasta..doctor bagi ubat gastrik ni

5y ago

Ye bagus..pas mkn ubat sy dh ok skrg...better jumpa doctor la..dia org bg ubat yg sesuai semasa hamil..

Boleh juga minum teh halia suam tapi jangan berlebihan ya.

5y ago

Gaviscon sachet tu selamat tak minum?