Saya pregnant 8w gastrik makin menjadi pulak

#seriusnanya ...time saya tak pregnant saya tak ada gastrik ..time pregnant 8w ni makin menjadi2 pulak pedih ulu hati ...nak tanya mamy2 ada tak cara nak kurangkan pedih ulu hati

7 Balas

sy pun mcm tu.. apa yg sy buat kne stdby mknn mcm biskut or anything. pegi mana2 kne stdby biskut dlm beg..mkn jgn tggu lapar.. rasa mcm perut kosong je trus alas perut.. mmg xde selera tp jgn biarkan perut masuk angin utk elakkan gastrik.. cuba tnya farmasi ubt gastrik yg selamat utk ibu hamil.. sbb bkn smua ubt gastrik boleh dmkn.. sy pnh mscarriage sbb mkn ubt gastrik 😅

sy kuat jugakm gastrik sbb dari skolah lagi , skarang pregg , sy dah jumpa doktor kk , and dia sruh p farmasi cakap nak ubat gastrik utk ibu hamil awal .. dia ada utk ibu hamil selamat diguna .. beli ja murah ja

sy mmg ad gastrik dari kecil, jd time pregnant mmg slalu kna, stanby mknan biskut² roti, jgn bagi lapar, klau mlm dh nk tdo msh lapar sy mnum horlic, xambil mknan berat tkut pedih ulu hati

salam sis sama lah kite dari Sya mengandung 6 minggu pun dah kena gastrik pedih ulu hati sampai sekarang 11 minggu masih sama X hilang lagi normal ke mcm tu..

Saya tak ada gastrik tapi saya dapat rasakan sepanjang pregnant ni mmg tak boleh lambat makan. Lambat sikit je mula lah nak terhuyung hayang

samalah dengan saya makin menjadi2 pedih ulu hati jadi tak selera nak makan

Sllu mkn pds ke? Sy pun awal preg kena pedih ulu hati

9mo ago

saya tak makan pedas2 pun