Pregnant tapi tak nampak baby bump

Saya mempunyai ketinggian 160cm, berat badan sekarang 97kg, first pregnancy dan sekarang pregnant 19weeks. Saya tengok kawan saya pregnant 19weeks perut dah nampak, saya yak nampak perut even dah nak masuk 5bulan, normal ke ya? Dan saya juga confuse dengan baby kicking, pernah rasa macam angin bergerak dalam perut tak sure tu baby movement atau apa. Patutnya masuk 5 bulan dah boleh rasa baby kicking kan?

22 Balas

sya berat 51.2 kg sekarang tinggi 160 .. nak masuk 5bulan dh .. perut xnampak sngt 😅 rase kick pm was² macam gelombang angin jer .. anak first kandungan luar rahim .. alhamdulillah dapat rezeki lagi 🥰 tp risau dye lain macam laa .. kandungan first thu² keno operation .. scan baru 2 kali tu pm masa 9w .. bahaya tak kalau kita scan lgi ?😅

4y ago

*jadi .. suami xbagi scan n mak pm xbagi scan kerap²...huhu ..

owh normal tu sis. baby bum belom nampak sbb perut buncit kita dgn faktor kita badan besar. mcm sye dh masok 7 bulan bru nampak baby bum yg betol. sye dh 5 bulan lebih bru rasa gerak baby tu. tapi bukan over gerak la. dh 6 bulan keatas bru rasa dia punya kicking yg btol2. lain org lain rasa. doakan semoga anak dlm kandungan sihat selalu

4y ago

Terima kasih atas perkongsiannya. Doakan saya dan baby ya ♥️

sy bebetul rasa tu bby kick masa 28w . start kaw kaw kick 30w. smp nmpk berombak. halus halus kick masa 23-24w kot..(masa ni mcm was was lg sbb first preggy) 17w rsa nyut nyut shja.. prot xnmpk smp 28w..tinggi 165cm. tuptup perot bulat 30w.bru org tgur..smua xprcaya da 8bln 🤣

4y ago

Okey terima kasih ♥️

saya pula sis, berat dalam 57kg tinggi 149 . baru 7 minggu tapi besar perut ni mcm dah 2 bulan lebih 😂 1st pregnent . mak saya pun kata aik dah nampak perut dh belum 2 bulan lagi . Alhamdulillah . takpe . asalkan baby dalam kandungan sihat2 je kan. itupon dh cukup .

normal sis... sy tinggi 152 berat 40 dah nak masuk 19 week langsung tak nmpak.. org tak tau sy pregnant kalau sy tak bagi tau.. sy 15week dah start rase baby kick.. kadang² kita x perasan pon baby kick.. hanya rase baby mengeras je...

4y ago

Tulah bila baca, either mommy overweight or mommy badan slim, mesti tak nampak baby bump. Hehe takpelah semoga yg terbaik je untuk kita and baby

Sy sama tinggi dan sama berat dgn sis hehe.. Sama skrg 19w mmg bump xbesar mana pun tp scan perut baby normal je dlm tu size dan berat baby so xde pape nk risau. And baby kick tu ada rasa mcm kena jentik cmtu halus2 je..

normal lh tu ..sy 7 bulan baru nmpk ..klau tk . mcm tk mngadung ..lg senang perut kecik . sbb bole buat mcm2 . aktif mcm tk mngandunf skang ni nk tunduk pon mengah . 😁

Baby bump depends dekat setiap orang. Saya sama tinggi dengan awak. Berat badan 55kg.. sekarang dah 6 bulan, perut saya kecil je. Saya masih boleh pakai jeans..

Saya berat 65kg tnggi 160 tp perut besar mcm da mengandung 7 8 bulan beso nye... Padahal baru masuk 5 bulan.. Nk jlan pn skit pnggang d buat nye

Sy tinggi 160cm, haritu timbang 56kg. Masa 2 bulan lebih, org servis coway dtg, kena tegur mengandung ke. Sbb dah nampak perut besar sikit 🤣