7 Week Pregnancy (First Baby)

Saya memang tak suka asam. Terpaksa makan untuk hilang kan loyer.. ? Any suggestions tak nk hilang kan loyer.. Selera makan langsung takde?

7 Week Pregnancy (First Baby)
15 Balas

Lebih baik cri buah yg masam.. Klu asam2 nie tk berapa elok sis.. Beli mangga ke,oren ke.. Senang kata buah yg masam2.. Tkpon buat air limau suam.. Sye hari2 wajib limau suam,klu tk mesti loya sepanjang hari 😩

Makan asam tak elok untuk kandungan... Depa kata nanti baby kesit.... Aku pun suka makan asam tapi bila org tua mai tegur terus tak.. Sbb ada kes baby dia kesit sbb suka makan asam

5y ago

Org utara panggil kesit.. kira mcm mengecut la makin mengecil gitu.. baru tahu makan asam xboleh.. alamak.. kena stop ni.. sbb skrg pn alahan jgk makan asam yg prune kering tu..

Mkn pisang.. mse sy mula2 dulu mkn pisang..and kne kerap mkn jgn biar kosong perut.. tp skrg sy dh 33weeks 4dys dtg blik dh alahan.. xmmpu dh nk mkn pisang 😂

Saya dlu pun mcmtu smpai kena warded sbb dehydrated. Doc hospital kata makan n minum je apa yg rasa slera jgn lgsung tak makan..

Sama lah sis...ak bru msuk 6week..firstbaby jg 😋selera hilang.. Mlm" nak muntah je.. Ak makan asam boi..okay sikit🤗

Boleh kunyah chewing gum, gula2 tp carik yg sugar free. Asam ni buat perot lg kembong je sbb garam tinggi.

Try buah tembikai.. Dlu sy cmtu.. Sy mkn buah tembikai..

Mkn buah2 sis.. Mkn tembikai, jambu batu,..

5y ago

Buah tu potong siap2. Buh dlm peti.. Bg sjuk2.. Pastu kompem asek ngunyah jek.. Hahahaa...

Try green apple tgk.

Better mkn buah syg,,buah ade vit nye,,suggest je,tp klu xsuke xpayah la sbb lain org lain cara😅