Tertiba hilang selera makan, baru masuk 10 week

Hi nak tanya, normal ke tetiba hilang selera makan, sebelum macam biasa sahaja makan, ni tetiba hilang selera makan tapi lapar, tapi tak nak makan.#pregnancy #bantusharing

8 Balas

normal tu sis..sya 1st trimester alahan bau makanan,mnyak wngi,bau masakan,sabun mandi dan macam2 smpai tkde selera mkn..saya hanya mkn asid folik, minum susu dan mkn buah sahaja msa 1st trimester,mkn nasi pun 2-3 sudu ja itupun husband yg paksa😅..nnt slera tu pulih semula masuk 2nd trimester..

sya pn sama..nk msk 12 weeks selera mkn kjap ada kjap xde..mcm chipsmore. xnk mkn nasik..nk mkn yg berkuah je..mcm mee sup..tp lapar smpi msk angin la perut..tp bila mkn mmg xleh nk masuk..nk pksa pn xboleh..muntah

2y ago

sama la sis😭 lpar skrg ni tpi xtau nk mkn ap...buah je ble mkn nasi roti biskut xbleh mkn susah nk telan😭

sama la sis sy da 14week...tpi msih hilang selera mkan...rsa lpar sgt tpi xtau nk mkn ape 1suduh nasi pn susah nk telan😭😭

normal sis faktor alahan.Saya sampai 16w masih xad selera nak makan sampai berat badan turun mendadak tetiap bulan

3y ago

kan?luck betul kalau orang yang xad alahan nie 🤭

Saya dah masuk 13 weeks, baru selera makan ok sikitlah, tidak sebelum ni, xleh nak tengok makanan langsung

normal sis.. selalu trim ke2 baru ada selera makan balik

normal dear.. don't worry.

normal