Semoga Ada Rezeki Lain Bulan

Saya lewat period 7 hari dah. Sebelum-sebelum ni period saya normal, biasa awal ataupun lewat cuma sehari dua. Ingatkan ada harapan, tapi sayang. Lepas zohor dapat tahu dah period. Allah sedih betul rasanya 😭😭😭#pejuang_garisDua

11 Balas

Moga ada rezeki sis lepas ni, habis period nanti cuba try kaedah OPK (Ujian kesuburan), boleh beli dlm shopee ambik size 6mm, bentuk sama mcm upt strip tu, kaedah ni sangat membantu cari waktu subur, bila opk dah positif ( ve) (naik 2 line pekat atau test line lebih pekat dari control line), Sis dah boleh bd (bersama suami) waktu positif nii sangat tinggi % utk pregnant, sis dah boleh bd sehingga test opk menjadi negatif (-ve), test line dah pudar, bila dah negatif ni dah masuk fasa selepas ovulasi/dpo(day past ovulation) dari fasa ini sis boleh bersama suami sehingga hari pertama opk negatif sehingga hari ke 6 iaitu dpo 6, fasa penempalan bermula dpo 7-10, Hari dpo12 (hari ke 12 selepas opk negatif), dah boleh buat UPT test, waktu pagi / waktu subuh. Saya share dkt sini atas pengalaman diri sendiri, berjaya pregnant gunakan kaedah OPK test ☺️

12mo ago

sis..sy pun ttc 1y+ guna kaedah opk.tiap2 bulan ada bd waktu subur tapi tak lekat lagi.berharap ada rezeki bulan ni🤲

sis jgn sedih jgn pernah kecewa ..Allah tu dia dh atur untk kita,insyaAllah sampai masa dia akan bg rezeki zuriat tu..sy pun ttc 7yrs mmg sedih kalau check upt apa semua tak mengandung dgn soalan2 dari org lg nk kena hadap sampai sy dah tak fikir dah pasal pregnant ni ..sy terus tetap dalam hati sy ,sy dh redha sgt2 dh ..semua sy berserah pada Allah,ada rezeki sy insyaAllah tak cepat tak lambat ..then bila dh sy betol2 redha ,time tu Allah bg rezeki zuriat .Alhamdulillah dh 37week4day dah ..sy doakan sis dan ttc yg lain cepat diberikan rezeki zuriat nah .amin amin amin

bersyukurlah keluar period dari tak keluar.. skdr berkongsi..sy pnh down jg sbb priod xdelay or kalau delay pn , xpreg dan lps tu akan priod..mgkin sy lupa bersyukur sbb priod kluar ni bgus. smpai sy di uji yg sy delay priod 2 bln tp x preg..bnda ni berlarutan smpai 1 thn lebih... bila kluar period sy jd happy sbb at least sy tahu rahim sy msih luruhkan darah.. boleh beza 2 situasi ni? yg firsr sedih priod keluar, yg 2nd gembira bila priod keluar. jom kita blaja bersyukur..priod kluar tu bgus, nk refresh dlaman kita ,rahim kita utk produce tlur baru..

Apa yg saya nk ckp ..akak jngn rasa sedihh cm saya dulu kawen bunting pelamin tp tk ad rezeki .. preg lagi tp tk ad rezeki .. cm2 saya iktiar masa tuu saya down gile org ckp saya mandul .. pdhl saya pernh preg .. saya bnyakkan berdoa try amal kn efferty .. alhamdulillah saya preg dan skrg saya da bersalin .. bile ckp pasal anak semua org nk anak .. ad org cpt .. ad org lambat .. semua atas izin allah .. jika akak rasa down doa tu adalah ubat segalanya .. jngn stress bhyaa .. saya doakan akak dipermudahkan dan semoga mendapat zuriat yg soleh dan solehah

sy period regular. tak pernah missed. dan tak pernah lewat seumur hidup. mcm awk jgk kalau lewat/awal pun sehari dua je. bulan 1 sy lewat seminggu. last2 period. kecewa gila. bulan 2 pun sama . lewat seminggu. tak sedap badan . check UPT positive. Alhamdulillah. Semoga Allah bagi rezeki zuriat kt awk jugak.

saya pon pernah mcm sis masa bulan feb tapi sy lewat 4 hari ingatkan dah lekat pastu masok hari 5 period datang and this month lewat 9 hari dah. sebelom ni check upt -ve saya tengok seminggu lagi mcm mana klau still -ve mgkin ad problem lain sangkut hormon period but still hope pregnant 🥺

Terjadi pada saya hari ni.. Ingatkan mengandung sbb 7 hari lewat, skli hari ni period😭😭😭😭 pikiran bercampur baur. Sedih betul. Rasa macam nk menangis. 💔💔💔💔😭😭😭😭😭😭😭😭

semoga allah tiup kan rezeki zuriat dlm rahim mommy2 yg sedang menanti zuriat tepat pada waktunya❤️.

sy pun sama..hari nak dekat period tp masih lagi negatif🥲

sis try makan gla shaklee insyaalah cepat lekat ..

12mo ago

sy makan tak hbis sebotol alhamdulillah dh 2 garis...