Semoga Ada Rezeki Lain Bulan

Saya lewat period 7 hari dah. Sebelum-sebelum ni period saya normal, biasa awal ataupun lewat cuma sehari dua. Ingatkan ada harapan, tapi sayang. Lepas zohor dapat tahu dah period. Allah sedih betul rasanya ???#pejuang_garisDua

11 Balas

Moga ada rezeki sis lepas ni, habis period nanti cuba try kaedah OPK (Ujian kesuburan), boleh beli dlm shopee ambik size 6mm, bentuk sama mcm upt strip tu, kaedah ni sangat membantu cari waktu subur, bila opk dah positif ( ve) (naik 2 line pekat atau test line lebih pekat dari control line), Sis dah boleh bd (bersama suami) waktu positif nii sangat tinggi % utk pregnant, sis dah boleh bd sehingga test opk menjadi negatif (-ve), test line dah pudar, bila dah negatif ni dah masuk fasa selepas ovulasi/dpo(day past ovulation) dari fasa ini sis boleh bersama suami sehingga hari pertama opk negatif sehingga hari ke 6 iaitu dpo 6, fasa penempalan bermula dpo 7-10, Hari dpo12 (hari ke 12 selepas opk negatif), dah boleh buat UPT test, waktu pagi / waktu subuh. Saya share dkt sini atas pengalaman diri sendiri, berjaya pregnant gunakan kaedah OPK test ☺️

1y ago

sis..sy pun ttc 1y+ guna kaedah opk.tiap2 bulan ada bd waktu subur tapi tak lekat lagi.berharap ada rezeki bulan ni?