Ada tak ibu2 check Kkia , scan & jumpa doc jarak yg lama.?

Saya last scan baby masa 28w. Skrg da 34w, next jumpa Doctor n repeat scan masa 36w. Risau pulak keadaan baby. Nak g swasta Mmg xda duit sgt. So far baby active. Ni 2nd baby. Sbb yg first baby selang sebulan doc check. Ni gap jauh pulak. Ada tak pengalaman Macam ni?

17 Balas

Sama lah sy pun 36 minggu nnt baru scan semula 🙂last scan 28 minggu tgk keadaan baby sbb buat masa skrg baby ok je

mmang mcm tu prosedur kk skrg bg ibu yg tiada mslh serius pada kandungan.. yg bermslh baru kerap scan..

Ya, sama. Kenapa nk risau jika baby aktif? If baby x aktif etc boleh pergi hospital utk scan.

2y ago

Walaupun active saya tetap Risau Sbb saya Baru bersalin thun Lepas bulan 7. Xda masalah apa, Tapi lahirkan Anak prem. Last year walaupun sticker Putih saya tetap scan sebulan skli. Yg kali ni scan jarak tu saya tanya. Takut kluar awal jgk

mmg mcm tu kot skrg..Sy scan 28 weeks pastu mgu lepas Sy masuk 36 weeks dktor scan..

2y ago

alhamdulillah smua ok...wktu scan..Sy aritu 28 weeks kpala baby mmg da kt bawah..

eh jauh nya jarak scan ,sya last scan 27weeks 32 weeks scan lagi 😅

2y ago

Ha betul. Sbb Anak first ikut mcm tu la. Xtau la Mungkin procedure untuk yg ke2 jarak jauh.

Sama. Last scan 28w, masa 36w takde pun.. skrg dah 38w.. due 6/10

2y ago

Wow. Awak lagi mcm Tgu masa je. Tapi Berat Anak ok la masa 28w?

samalah sis.. hehhee