Baby songsang

Ada tak mommies yg ada pengalaman baby songsang? Hari ni scan 28w & doc cakap bby songsang. Lagi 2w kena repeat scan. Risau la pulak. Ada any tips tak?#pleasehelp #breechbaby #babysongsang #firs1stimemom

6 Balas

Saya pun baru 29week baru balik dari o&g Dan jumpa doktor pakar pun cakap baby masih melintang tapi jgn risau nnt baby akan pelan2 pushing Masih awal lagi katanya..barula lega doctor cakap mcmtu..

Macam saya pun doktor kata baby duduk songsang tapi masih awal lagi. Baby boleh berpusing2 lagi. Jangan risau sis. Banyak doa, cakap dengan baby suruh pusing. In sha Allah

11mo ago

Baby saya tak sampai 30w lagi tapi dr cakap mcm awak la. Dia kata baby duduk songsang tapi jangan risau nanti dia akan berpusing sebab awal lagi. Dia kata ayat belakang tu lega la hahaha

Sama macam saya and dr kata normal sebab ruang masih besar untuk baby. No worries mummy, as long as dr tak ada cakap apa2 yang merisaukan, insyaAllah ok

11mo ago

Kepala*

sujud lama2 tiap Kali lepas solat fardhu. sambil2 tu doa dan pujuk baby

11mo ago

faham. hehe. itu tips dari Dr sakit puan.

hamil yg ke 3 ni.. 28 week bby sonsang..

masih awal. 36mgg br bby fix position