Tarikh due berlainan dari tarikh awal scan

Assalamualaikum nak tny ibu2 semua. Last date period sy 1/1 Masa 1st scan 11/2 doc scan katanya baby dlm 5w 6d due dlm 9/10/21 then doc minta dtg semula after 3weeks. So smlm sy rasa letih sgt2 then g check dgn doc lain.. doc scan baby sy 5w 4d due on 21/10/21 beza 2weeks dr sebelum ni. Nak tny mmg tarikh due berubah2 ke bila Kita scan. Doc maklum kantung cantik cuma xnmpk baby lagi sbb kecik. Saya risau sgt n masih trauma sbb last year gugur n buat dnc. Any suggestions n pandangan yg ada pengalaman. Thanx in advance

9 Balas

mgkin mommy piyed xnormal kot? doc akan ukur size baby ..mgkin baby xikut tarikh piyed mommy..macam sy la..sy ada 3 tarikh..13/3/2021...24/3/2021...27/3/2021...sy pun xtau la..sy bt bajet sdri 17/3 jela🤣🤣🤣🤣🤣..apa2 pun nnti dh dkt tarikh tu mommy stndby aje..ikut je tarikh doktor tu...😘

5 weeks usually akan nampak kantung je sis kalau nak nampak janin boleh pi scan masa baby dah 8 weeks, saya scan 8 weeks nampak dah baby and heartbeat and bila dr ukur baby 7 weeks 5 days gittu tapi normal lari sikit. jaga diri ya sis and fikir positive inshaaAllah baby kuat!

normal rasanya, saya scan masa week 6, doc nampak kntung dia cakap mcm week5, kiranya lambat seminggu lepa tu lagi 2 minggu kemudian saya scan lagi dah nampak heartbeat and baby dalam kantung.. rasanya mmg akan berubah2 ikut saiz baby kita..

sy pon byk tarikh..tarikh ikot period 10/6/2021..1st scan kt swasta 13/6/2021..pastu scan kt KK 6/6/2021..scan dgn pakar 9/6/2021...doktor kata tarikh xjauh beza xpe...doakan baby sy lahir 7/6/2021 ye..sbb sama dgn papanye nti..☺️

Haritu saya scan masa 5week lebih. Janin tk nmpak lagi. haritu scan lg masa 6week lebih baru nmpk. Tu pon kecik jee. Biase awal2 doktr ckp ada yg nmpk. Ada yg tk nmpk. Kene tggu 7-8week baru nampak.

normal jer asenye, sy pown mcm tu, 1st scan due 24.5 , 2nd scan 22.5, 3rd scan masa 20w 17.5..hahah xtaulah nk ikut yg mana, ni scan plk esok xtaulah jd brapa plk duenya, prepare jelh jwbnye😂

saya first day last period 31/12/20 doc kata due date 10/10/21, doc dekat kk kira. Mana2 doc semua kira dalam tarikh 6-10/10/21 juga beza hari jee

Normal je sye lepas scan delay 1w dr tarikh period..usap perut doa yg baik2..asid folik jgn miss n smoga dpermudahkan..

Normal sis. Sy pun cmtu jgk. Ikut due kk 22/3 ni. Tp ikut tarikh scan swasta 31/3