Pregnant Tanpa Simptom

Saya hamil 6 minggu tapu tak ada apa2 simptom. Susah hati saya rasa ?? ada tak sesiapa seperti saya? Please share experience

37 Balas

chill pn. xyah susah ht pn . sy pon xde alahan teruk. bole mkn mcm biasa, bole bkerja mcm biasa. byk2 kan ucap syukur pn. Allah x beri pn sy dn yg sma2 kurg alahan yg teruk ni bersebab & ad hikmah. klu Allah beri mgkn kita xmampu nk hadap alahan prgnt ni, mgkn jugak bole mudarat utk kita n baby.Allah Maha tahu😉 pd ibu2 prgnt yg byk alahan.. Allah tahu kamu ibu yg kuat🦾🦾. mampu bertahan smpai wktu bersalin. slh 1 hikmah ... yg mampu mghadapi saat2 serba serbi rsa x kna dgn alahan2 ni Allah beri ibu2 pahala yg besar & berganda. jd jgn tnya “knp” dgn ap yg Allah dh tentukan pd setiap sorg dr hambanya😉♥️💙 take care & still stay positif #stayhome

Normal je tu sis.. Xsemestinya hamil tu wajib ada muntah2 & alahan baru dikatakan "hamil".. Sy pun xde alahan teruk & muntah2 yg teruk.. Sepanjang pregy 12w ni baru 3x ja muntah.. Alhamdulillah.. Ikut pada badan sebenarnya, ada yg awal2 xde alahan & muntah2, tp bila masuk trimester ke2 @ ke3 baru start.. Ada yg xde langsung.. Yg kena alahan tu ada yg xtahan, badan asyik letih ja, pening sepanjang hari..lagi kesian.. Jadi kalau xde alahan tu sis chill je k.. Jgn diminta 😊

4y ago

Yes betul betul betul

😂😂😂😂 kalau doktor dah SAHKAN awak pregnant, apa yang awak nak risaunya. Tau tak org yg ada simptom pregnant pun boleh jadi FALSE pregnancy simptom. Dia tak pregnant pun tapi alahan mcm org pregnant. So alahan ni tak termaktub dlm syarat wajib ibu mengandung. Banyak tengok drama ni 🤭🤭🤭

Kembung perut, berangin, sendawa, sembelit,breast menegang bengkak rasa suam2,badan panas pun simptom prgnt jg. Ni normal first trimester. Ada yg smpi third trimester masih kena ..alahan cth mual2, pening, x da selera, benci /suka benda, malas, tu bukan semua org kena... Sya dari awal smpi 30w still x alahan

Anak first sy alahan nk masak xleh, dok pening2 kena baring je, nk mkn pn x blh asyik muntah2 allahu kalo blh xnk ingt 😂 Alhamdulillah anak kedua ni xde alahan, gembira sgt sbb blh buat keje harian mcm biasa.. Kalo tnya sy, sy lg suka xde alahan..asalkan anak sihat walafiat sis

Allah jgn diminta sis. Sy dr 5 weeks skrg dah 8 weeks alahan. Makan nasi, lauk pauk lgsung x boleh sentuh. Hilang selera mkn trus. Perut berangin x selesa kembung, gastrik. Sembelit sgt truk. Gosok gigi je muntah. Loya mual. Syukurlah sis x de alahan.

4y ago

InsyaAllah ada tuh. Yelah badan kt x sama. Mcm sy 7 weeks dah nmpm heartbeat baby. Ada org nmpm kantung je. Ada lmbt ada cpt. Sy doakan.

Normal.. Sy sendiri pun mula morning sickness or simptom2 masa 25weeks.. Alhamdulillah.. Semuanya ok.. Sekrng dh masuk 32weeks.. 😄 lain bby lain cara..

Sy masa pregnant 6 week pon sy xtau yg sy pregnant.. Scan baru tau pregnant.. Smpai selamat bersalin alhamdulillah xde alahan kecuali kerap sakit kepala..syukur

Simptom jgn mintak oii seksa.. Saya tgh alami dari trimester pertama smpai la masuk trimester kedua ne masih lgi muntah, pening mcm² la 😩😭

Hahaha. Nk simptom mcm MNA? Muntah2? Jgn dimintak LA., hairan. Dh pregnant Elok xmabok minta mabok. Dh kena esok Bru tau LAngit tggi ke rendah.