Pregnant selepas gugur

Saya gugur bulan 4 2019 masa 8 mggu. Then alhamdulillah. Test upt 3 hari lepas +ve baru 5 mggu. Cuma ada rasa takot nak jalani hari hari.. takot terjadi lagi mcm sblm ni.. Siapa pernah rasa mcm ni? Update 7oct2019 : Tq semua bg support. Alhamdulillah skrg dh nk masuk 17 weeks. Pernah warded seminggu masa minggu ke 10. Bleeding sbb pregnant twin ? Update 23/3/2020 Alhamdulillah. Pos ni naik semula..sy dh selamat bersalin secara czer 17/2. Sbb baby songsang dan melintang. Dan lahir 35w4d sbb leaking. Berat baby 2.48kg dan 2.06kg. n baby boy ?. Terima kasih atas doa semua. Sepatotnya Edd march 2020 ?

24 Balas

Sy jg pnh merasa sebegini sis 😢 Gugur sept 2018..0 utk 5bln kmudian sy hamil smula pd bln mac taun ni.. masa tu sy gugur kndungan 3bln lbih.. walaupun kandungan bru sy skrg dah 20w+.. sy tetap tkut..lg2 sejak sy rajin baca pgalaman sis2 dlm group ni byk jg yg alami kguguran time 20w+..bahkan ada yg dah 30w pun kandungan xda...sgt2 menakutkan..tp sy cuba positif..jaga diri baik2...dlm minda dh set kalo mmg rezeki xkemana jg..tp kalo Tuhan mgatur sebaliknya kita kena trima dan redha aja..sbb tu kena byk2 bdoa aja...semoga kita2 yg tgh mgandung skrg xkira laa brpa weeks pun mudah-mudahan kandungan sentiasa dilindungi..baik2 aja..smpai laa waktunya mlahirkan..amin..amin...

5y ago

Huhu.. banyak kata2 smgt kat sini.. alhamdulillah.. positif n Kuat sis.. kite samajgn fikir banyak.. semoga baby kita sihat wal afiat. ❤

Sama dgn sy, sy keguguran awal bln 3 aritu, now sy pregnant lagi dah msuk 7weeks... Sy pon risau kandungan skrg, perasaan takut tu still ada... Tp sy banyakkn berdoa, berfikiran positif, semoga kalini baby sihat2 je... Doakan sy jgk ya sis... Menanti baby first selama 3thn...

Update 7oct2019 : Tq semua bg support. Alhamdulillah skrg dh nk masuk 17 weeks. Pernah warded seminggu masa minggu ke 10. Bleeding sbb pregnant twin 😘 Terima kasih atas doa semua. Doakan kandungan twin sy sihat dan sempurna. So far perkembangan positif. Edd march 2020 😍

5y ago

Tq sisss

Same dgn saya....keguguran bln 4 aritu..now tgh pregnant 5week4days...betul perasaan tu xboleh lari dari takut risau semua..tp kite bln merancang je, rezeki semua atas tgn Allah..kite sama2 doa yg baik2 for us ok...keep positive insyaAllah kali ni rezeki kite..amin2.. 😘🤗

5y ago

Sama2 kite doa yg terbaik k..keep strong n stay positive ok mummy😘

I miscarriage 29 December 2018.. 30 dec 2018 start berpantang smpai 12hb jan 2019.. Tgu period end January tu xdtg²..rupenye lekat lg 😅 x sempat period pn.. Now dh nk msuk 7bln preggy.. Alhamdulillah.. Ni pntang makan je.. Tp pantang sentuh 😂😂😂

5y ago

Allah, ngilunya baca. Moga Allah gantikan yang lebih baik buat sis dan suami ya. Tq atas sharingnya, moga jadi pahala atas pengalaman yg dikongsi.

Sama mcm sy sis.. gugur bln 4 aritu.. lps tu cek upt 3hb 7, naik 2line.. p klinik, doc sahkan peknen 5w 3d.. ada gak prasaan riso n tkot..tp bila bca pgalaman kwn2 dlm ni, sy jd kuat n yakin.. yg pnting positif.. smoga kite sama2 tabah ye..dan dilindungi..

5y ago

Sy x pi klinik lagi.. tapi ada tca dgn gynae 21hb ni utk cek fibrioid. Sblm ni ada 2 ketul fybroid 3 cm

Alhamdulillah..tahniah sis..smoga selamat semuanya.. boleh tnya, sis ade makan apa2 ke utk prepare sblum pregnant yg kali ni..sy oun mengalami keadaan mcm sis..tp tkut nak cbe pregnant lagi..sbb dah 2x..trauma rasa hati😢

5y ago

Ic..terima kasih.. mommies n mommy to be smua..doakn sya ya . Dah 2 kli pregnant jdi mcm tu..skrg mcm trauma lagi.. Smoga dipermudahkan dan tibe rezeki saya timang anak pertama xlama lagi

inshaa Allah.yakin dengan perlindungan Allah..Setiap kali lepas solat doa minta Allah lindung kandungan sis kali ni..Kena sentiasa fikir yg positive, jgn stress dan banyakkan berehat😊

sy pn pnh ggr bln 4 yg lalu..skung usia kndgn br 6mnggu 2ari..prasaan tumcm2 ada..tp kite bykkn bdoa mngji mnta ygbaik dr Allah ye...smga ank kita lhir dgn smpurna tept pd wktunya..amin

5y ago

Tq sisss.. amin amin amin

In shaa Allah semoga dipermudahkan dan segalanya baik-baik saja sis. Cuba selalu positif dan sangka baik. Jaga pemakanan, dan yg penting jangan stress dan banyakkan rehat.

5y ago

Tq sis.. insyaAllah.. amin