Pregnant 9 minggu tapi scan baby 6 minggu

Saya g scan baby masa 9 minggu, tapi doktor kata tak nampak sangat baby, macam baru 6 minggu 6 hari,,susah nak ukur katanya,,sedih saya, risau,,ni kehamilan ke2 , nsk dapat yang pertama pun 6 tahun, nak dapat yang kedua 4 tahun,umur dah 37,,siapa ada pengalaman macam ni,,tolong bagi semangat, tido pun tak lena,,

9 Balas

hi, sy skrng tgh pregnant kandungan kedua anak pertama 25w. pglmn sy time mula2 nk confirmkan pregnancy pon sama sepatutnya 8w tapi scan nmpk kantung je 5w. sbbkan ad history miscarriage jd Dr bg makan dupasthon terus. period sy x teratur so Dr ckp jgn risau kandungan jd inshaAllah alhamdulillah setakat ni okay cuma due x ikut last day period just ikut usia janin/due time first scan tu je. btw sy makan duphaston smpai 12w je

sama mcm sye jugak period tk stabil 1baby dulu miscarriage ni second baby takut sngt doc plk tk de ckp something yg sedp kn hti dia just ckp kalau ade bleeding ke ape2 ke trus pegi hospital dh lh baby tk nmpk nmpk kantung je lpas je cek klua je klinik sye nagis

Saya pun masa scan 6 minggu, tapi kecil macam 5 minggu. Kali kedua scan 8 minggu x nampak fetal pun. Risau juga. Tapi okay je.. Tunggu besar lagi. Haritu scan 10 minggu. Dah nampak fetal dan sama dengan tarikh EDD. Alhamdulillah.

penah sy dulu scan baby kecik 2minggu .tp time tu awl lg..so,doc kata tggu bsr sikit baru dpt yg tepat..mommy jgn risau ye sbb baby msh kecik sgt lg tu..sy pun dulu risau lps Tu scan utk yg Kali ke-2 terus dpt bacaan usia dia dgn btl🥰

normal doc cakap kadang telur Tak keluar pada 14 tu sow lambat pesenyawaan nya positif shaja ok . saya date period ikut dah 12week 5hri tapi baby baru 11week sow normal klau lari seminggu tu jnji baby shat shaja dah

sis sama mcm saya. Semalam saya scan baby, Sepatutnya 21week tapi scan doktor kata 20week tarikh bersalin pun tiba berubah. risaunya lah. kemungkinan kena makan banyak agaknya.sebelum ni saya alahan yang teruk

4mo ago

Xpe sis tu biasa je.. Sy pun btukar3 kdg2 slgi doc xckp ape2 normal je

Sis punya period teratur x?? Kalau x teratur mybe tu penyebabnye.. Doa yg baik.. Insya allah

period awak jenis regular tak? cuba dptkan 2nd 3rd option dr klinik lain.

4mo ago

Regular ,, minggu depan nak try scan klinik lain pulak..berharap sgt slat scan tu yg bermasalah😔

please be positive and dont be stress sis.