Trauma keguguran

Saya first time pregnant tpi akhirnya gugur pada 12 minggu dlm sebulan yg lepas... Kahwin almost dua tahun bru , kami tak de la plan btul2 nk anak lgi tpi hri tu dpt rezeki rsa pregnant walaupun skejap. Tapi sy tak expect diri saya ni mcm terkesan sngt dengan keguguran tu. Mula2 excited sngt tpi bila tahu gugur tak sangka bleh jdi sesedih itu. X pe la, blum rezeki kn. Tapi sekarang jdi Rsa takut kalau berlaku lagi. Bila tgk anak org lain tringin nk ada anak sendiri tpi rsa belum sedia lgi kot. Entah la, pernah ke ada org rsa mcm ni?

Trauma keguguran
12 Balas

Saya pun masih trauma nak mengandung lgi, takut benda yg sama jdi again. First pregnancy and baby, ttc since 2018. I feel you. Lost my baby at 25weeks, bln 12/2/22 bersalin dan kebumikan baby saya, stillbirth and sudden death. No more movements or heartbeat dah masa tu padahal last month check up baby was ok and sihat je.