BF mom , breast kanan rasa sakit

Saya first time mommy, so first time nak bf. Breast knan saya selalu full but sometimes rasa berdenyut2 kat bahagian yg saya bulatkan tu. and kdg2 kalau menyusu belah kiri, terasa mcm ada bende tarik dr breast kanan. Baby menyusu pun terasa tarikan dari tempat yg saya bulatkan tu. normal ke ye? Nak jumpa Dr tanya belum berkesempatan lagi. Breast kanan memang selalu sangat bengkak susu. Kalau lambat bagi susu je akan bengkak.

BF mom , breast kanan rasa sakit
1 Balas

normal puan. bila sebelah breast tgh keluar susu sebelah lg akan keluar@menghasilakn susu jgk. sometimes jd kt sy. sy amik milk collector terus lekat kt sebelah lg bila anak tgk nyusu sebelah. hasilnya lumayan jgk