Kenapa ye breast sakit waktu bf? Bukan puting sakit. Breast yg sakit. Waktu baby bf jee sakit

Kalau baby bf breast kanan, kiri akan sakit. Kalau baby bf breast kiri, kanan akan sakit . Bukan nipple kita yg sakit. Dalaman breast yg sakit. Mcm saraf dlm breast yg sakit pun ada😢 ada sape2 tahu or pernah jadi mcm saya?

7 Balas

sama .. tp sy perasan bila sakit . susu akn laju keluar . dan breast sblh pun akn kluar susu jgk . tp skjp je kan rasa sakit tu . lepastu hilang .

4mo ago

ooo ldr rupanya. saya pun jadi benda yg sama.

itu let down reflex. susu tengah laju keluar waktu tu. memang akan rasa sakit sikit. awak google pasal LDR.

LDR tu. Kdang2 dgr baby mngis pon blh jadi reflex ni. Lpstu tibe2 susu keluar sndri.

Saya pun jadi benda yang sama. Ada solusi tak?

LDR kot? sepanjang baby bf ke sakit?

5mo ago

mcm letrik ke? sy ada tp kjap jela...x terganggu plak mcm tak trfikir nk tnya sapa2..awk ckp ni bru prasan bnda ni

Takut bengkak susu. sb sy jd cm tu

5mo ago

Tapi dia sakit waktu bf je. So bengkak susu ke? Sebab saya pernah bengkak susu teruk sampai demam. Tapi time tu mmg bengkak pun. Pegang sakit tak pegang pun sakit. Tapi ni sakit time baby bf je. Tu pelik tu.

lepas tu susu Keluar sekali tak?

5mo ago

Keluar je mcm biasa. Cuma sakit time baby bf jee