Hai nak tanya mummy²...dekat sini ada yg pernah consume mamom milkbooster? Okay tak ?

Saya first mom

11 Balas

makan elok2 minum elok2 rehat elok2 je mommy, takyah la tambah beban kewangan nak beli apa² milkbooster ke apa tuu... kalau ambik milkbooster suppliments semata tak jaga yg basic membazir duit je beli. jaga minum makan rehat happykan diri, paling penting rajin nyusu anak. siang dan malam. jgn skip. rajin susu keluar dr breasts lagi banyak susu mommy. lagi susu jarang keluar lg tak cukup susu & cepat susu kering. happy breastfeeding journey mommy

Sy takda ambik apa² milkbooster. Dulu mmg down bila bnyk mulut ckp perlu beli itu ini,jgn mkn itu ini.. skrg anak sy sudah 2thn 11 bln msih lg breastfeeding🥰sy minum milo, kopi & teh..makan apa² mcm biasa.. Mind set kena setkan dlm minda pasti cukup susu untuk anak. 🥰 kena enjoy & jgn stress tulah milkbooster yg paling berkesan🤗🥰...sy juga czer mum tau.

Sy saran mkn 4-6kali sehari n minum air minimum 1.5liter sehari. Awal2 blh buat urutan susu. Blh pggil bidan atau husband blh urutkn. Sy pn awal2 susu sikit sngt, pam dpt 1oz je, skrg pam blh dpt 4oz - 6oz utk setiap breast.

9mo ago

anak dah 10m, 10m dh mommy setiap hari bf anak, knp nk down plk..hisapan baby dgn pam lain, mommy bkn pumping mom hasil pam tak akan sama dgn mereka² yg pump hari².. cek balik pam yg mommy guna oke sesuai ke tk dgn breast mommy

X penah try sbb x tau apa ingredients dlm tu, x mudah percaya testimoni2.. Kalau fhm konsep menyusu x kn mudah terpengaruh dgn iklan milkbooster.. Mkn je apa2 yg bt sis happy.. Itu pun bole jd milkbooster..

Hi. Pernah cuba okay je tapi jangan harapkan milk booster semata. Awak still kena minum air kosong banyak dan penuhi demand anak. Kalau 2² tu takda even minum milkbooster any brand pun susu akan merundum.

Milk booster saya horlick ke air soya pastu mind set kena happy mmg susu cukup je untuk bby saya direct feed bby 😊 dan saya tak pam sebab kalau pam pun x byk normal untuk yang direct feed 😊

9mo ago

sama lah dengan saya ..

Sis better minum oat drink atau horlicks je. Pagi dan petang saya buat oat+horlicks. Sedap sikit. Saya df + ada pam juga utk buat stok susu sebelum masuk keje nanti.

Pernah cuba. Susu jadi pekat dan banyak. Depends pasa orang jgk. Kalau orang nak try saya memang recommend mamom

pernah try, langsung tak jadi apa😅rasa mcm horlick, baik minum air horlick je

sye penah try tp xjdi papepun. mungkin berbeza ikut atas bdan org.