Macamana nak cakap ni??

Saya due lagi 5 hari. Tapi takde tanda2 yang dahsyat pun. Ada lah perut mengeras, tapi tak kerap. Macam malam ni, perut keras, kot lah dah tiba masa kan so saya nak mandi lah dulu sebelum pi hosp, Eh lepas mandi elok jee tak mengeras 😂 ada juga rasa nak terkencing. Senang cite, tanda2 tu semua tak lama pun. Sekejap and tak sakit. Masalahnya, boleh ke kalau time ada tanda tu, nak pi hosp sebab nak check jalan dah bukak ke belum? 😂 kot lah dah bukak tapi saya jenis tak rasa sakit. Pelik ke kalau pi hosp pastu cakap kat nurse tu, “saya nak check jalan” 😂

8 Balas

Takde masalah nk gi cek bukaan je kt spital...hanya kalau xde bukaan doktor suruh balik...kalu dh 2cm doktor akan tahan ward... saya anak kedua ada contraction..gi spital 2cm... msk wad...duk je atas katil wad terus hilang sakit...2hari kemudian bru bersalin... tu pun doktor tlg bukakan jln bg jd 4cm pastu naik LR doktor pecahkan ketuban...sakit juga la kena buka jln tu... nasihat saya, bykkan buat senaman utk buka jln dan kerapkan bersama suami...insyaAllah tu induce terbaik 🙊

Sye due 26/7 pun dah risau takde tanda apa pun. Nurse kata haritu kalau ada rasa macam senggugut gitu ataupun perut mengeras. Masalahnya sye tak pernah rasa pun senggugut tu macam mana 😂 lepastu perut pun ok je takde la mengeras huhu.

12mo ago

Ha dia pagi baru bangun tido rasa sakit kat perut, lepastu ok dahh macam biasa. Kita excited, dia prank pula kan 😂

Saya baru bersalin smlm . Takde tanda2 hari2 sebelumnya . Tetiba malam tu tgk ada keluar mucus plug tapi takde darah. Tak lama lepas tu air ketuban pecah . Pastu terus gi hospital dan bersalin .

saya due lagi 2 hari pon masih takda tanda lain selain perut kerap mengeras pastu keluar keputihan macam lendir. sakit pon dtang sekejap² je. Baby masih seronok duduk dalam perut kot 😌😂

Sy hari nie due, dok rasa mcm Sis rasa ja, xda contraction, jd Sy rasa Kalau sy nk p hospital jgk, sy nk ckp je, sy mai hospital sbb baby kurang gerak & asyik mengeras

Sama lah saya due date 17/7 tpi tak sakit 😂 . nampak nye macam kena serah diri je

sy dh 41 minggu.. tanda dtg kejap2 je sakit tu.. jumaat ni kena serah diri 🫠

bag hospital dah ready?