Dah 39 week tapi takde Tanda2 nak bersalin

Saya dah 39 week tepat. Tapi takde Tanda2 lagi. Stress rasa sebab perut dah berat, orang lain tanya bila nak bersalin .. rilex lah baru 39 mggu kot. Penat lah fikir. Due sepatutnya 27hb nie

9 Balas

takyah stress sis. awak fikir mcm ni je . ank tu akan keluar on the right time sis. masa kelahiran ni Allah yg tentukan bila2 jadi kenapa kita ibu2 ni nak stress bila masa ank nak keluar. kalau stress sbb bawa perut awak pikir balik kalau dah selama 40week awak boleh hadap takan beberapa hari lagi awak takleh hadap ? ni la ayat mil sy bagi masa sy mula2 bersalin ank first sbb saya selalu mengeluh masa tu. since mil sy ckp mcm tu baru saya tersedar and ank next2 tu saya tak pernah dah pikir bila ank nak keluar. allah dah takdirkan jadi kita percaya ja tu sebaik baiknya. all the best good luck sis ❤️

6mo ago

terima kasih sis bagi semangat positif... Husband saya pun cakap macam nie so kita enjoy je lah moment2 terakhir nie kan

mcm sy 40w5d baby baru keluar.lepas je bersalin baby x sampai 24jam dgn sy da kene tahan nicu.sedih sgt berpantang hari ke 7 tanpa baby.hari² nagis sampai bengkak² mata. hari² jgk berulang alik hsptl hantar susu.maybe ni sebab sy selalu ckp stress & penat bwk perut.

6mo ago

muntah berdarah & kuning tinggi

sy akrg 40w3d.sy pun stress baby x nak kuar² lagi.risau pun ada baby ddk dlm lame sgt.mcm² bermain dlm fikiran ni.kalau x de tanda² lagi 22hb ni serah diri terus.tapi ikutkan hati nak g serah diri harini je sebab da x larat da bwk perut.

Saya lahir elok sehari sblm due. Banyakkan berjalan. Bersama dgn suami. Exercise. Rehat cukup2. Nti dah beranak susah tido malam pula. Saya pun 37 week lagi jiran apa smua dok tanya bila beranak. Buat tatau je.

due kita sama sis. harini baru 39w kan. takde tanda2 jugak. tapi takpela relax jee dulu. baby taknak keluar lg kot 😌 hopefully tak overdue

due sy esok 28/10 pun xde tnda🫂... nurse kk suruh checkup 31 nnti mcm biasa 😌 i is redhaa ank msih selesa dlm perut 😂

6mo ago

Sy pun sama, due 29/10 tp masih xde tanda2 lagi..

39w 4h hri ni, tanda pn tkde kluar jgk, ahad ni kena serah diri prgi hospital

sis try minum milo dgn plantaa 2 sudu . buat je mcmtuu ..

6mo ago

balik sis, akan try

Due kita sme 27 a.k.a esok la

6mo ago

nanti doktor kat KK awak akan bagi tarikh kalau overdue